17. humanitarno tekmovanje slikopleskarjev

27. 11. 2015
Sekcija slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je letošnje 17. tekmovanje slikopleskarjev Slovenije organizirala v pomurski regiji, in sicer v Splošni bolnišnici Murska sobota, ki v 27. občinah kot osrednji javni zdravstveni zavod nudi zdravstveno oskrbo kar 125.000 prebivalcem. Na akciji je sodelovalo skupaj 130 udeležencev od tega 29 iz tujine.

Branko Goričan, idejni oče tekmovanja, poudarja: »Danes je v bolnišnici na delu 88 humanitarnih slikopleskarjev, med njimi tudi 10 udeležencev iz Češke, Madžarske, Avstrije, Velike Britanije in Slovaške, kar daje našemu tekmovanju tudi mednarodni pridih. Imamo 18 tekmovalnih ekip med njimi 6 tujih, torej 36 mojstrov in 6 vajencev slikopleskarjev, ki bodo prenovili 18 enako velikih bolniških sob, v humanitarnem delu pa med 62 domačimi in 10 tujimi mojstri in pomočniki sodeluje še 16 dijakov, bodočih slikopleskarjev, ki bodo poskrbeli za barvanje hodnikov in drugih pomožnih prostorov.

Humanitarno akcijo že vseh 17 let podpira podjetje JUB, ki zagotovi vse potrebne barve in premaze ter nastopa v vlogi generalnega sponzorja akcije. Direktor Željko Kovačevič, ki skupaj s predsednikom OZS, Brankom Mehom, že od ranega jutra aktivno sodeluje pri humanitarni prenovi hodnikov, je ob tej priložnosti povedal: »Za celotno tretje nadstropje kirurškega bloka smo za barvito prenovo 2.800 kvadratnih metrov stenskih površin v JUB-u letos zagotovili kar 1.500 litrov barv in premazov iz družine JUPOL. Naši arhitekti so pred tem pripravili vse barvne študije, ki so podlaga delu slikopleskarjem, saj morajo zmešati prave odtenke, da bodo prostori res zasijali v pravih barvah. Ob tem, ko v JUB-u že vse letošnje leto humanitarno obeležujemojubilejno 140-letnico svojega obstoja, smo izjemno ponosni, da bomo skupaj s slikopleskarji tudi pomurski bolnišnici in tukajšnjim uporabnikom letos dali topel in barvit pečat.«