Grosbasket - Družba Grosbasket slovesno odprla vrata svoje prve specializirane trgovine s košarkarsko opremo

22. september 2016

Družba Grosbasket je ob priložnosti odprtja svoje prve trgovine, kjer bo košarkarjem in košarkaricam vseh starostnih kategorij na enem mestu odslej ponujala vse, kar potrebujejo za svoj trening in razvoj, svoje poslovne partnerje, predstavnike lokalne skupnosti in ugledne goste iz sveta košarke gostila na večerni slovesnosti, na kateri je obeležila tudi prevzem pokroviteljstva nad nacionalnim programom Sportikus za košarko.

 Udeležence sta najprej nagovorila Andrej Gabrijel, direktor in lastnik družbe Grosbasket, ter Dejan Crnek, podžupan Mestne občine Ljubljana, ki z optimizmom gleda na razvoj košarkarske panoge pri nas, tudi v mestu Ljubljana.

 Dr. Milan Hosta, predstavnik Spolinta, Inštituta za razvoj športa, eden najbolj aktivnih delavcev na področju filozofije in pedagogike v športu pri nas in v Evropi, se je družbi Grosbasket zahvalil za zaupanje in pokroviteljstvo nad nacionalnim programom Sportikus za košarko, saj bo za ohranjanje pozitivnih vrednot in fair-playa sodelovanje z družbo Grosbasket v prihodnje obsegalo vrsto strokovnih izobraževanj, ki bodo potekala med učitelji športne vzgoje ter med profesionalnimi kadri, kot so  trenerji v športnih klubih in društvih, kapetani in sodniki.

 ''Trgovina Grosbasket je prva specializirana trgovina s košarkarsko opremo pri nas, saj je bila doslej na slovenskih tleh ponudba razdrobljena in izjemno podhranjena,'' pravi njen lastnik Andrej Gabrijel, ki obenem zatrjuje, da gre tudi za eno najsodobnejših tovrstnih trgovin v Evropi. Trgovina s konceptom na 400 kvadratnih metrih površine premore tudi košarkarsko igrišče z enim košem in tribuno s 34. sedeži, da bi na parketu lahko obiskovalci prvenstveno testirali opremo in športno obutev, prostor pa bodo uporabljali tudi za potrebe izobraževanja in druge dogodke ter srečanja, povezana s košarko.

 V trgovini boste na policah našli več kot tisoč različnih izdelkov svetovno znanih blagovnih znamk Nike, Air Jordan, Adidas, K1X, Peak, Under Armour, Wilson, Spalding, SKLZ, McDavid, New Era in Polar. Poleg športne obutve - kar 270 različnih modelov je na voljo - boste lahko izbirali še med športnimi oblačili in izdelki iz tekstila, izdelki za zaščito in pripomočki za trening, športne rekvizite in še marsikaj, pozabili pa niso niti na najmlajše.

 Fotografije: Miran Juršič