JUB - Decor šablone, knjigarna Konzorcij, praktična delavnica

7. junij 2011

Ljubljanska knjigarna Konzorcij, ki je meščanom poznana po svojih izvirnih izložbah, je junijsko izložbo odela v navdušujoče pomladanske cvetlične vzorce. Cvetlični vrt so z dekorativnimi šablonami za ozadje izdelali v JUB-u, na ogled pa bo do 14. junija 2011.

Odziv udeleženk na brezplačni delavnici šabloniranja je bil navdušujoč:

 »Že dolgo sem iskala te šablone, navdušena sem nad to praktično delavnico in ker se rada ukvarjam z ročnimi deli, si bom zagotovo kupila kolekcijo s cvetličnimi vzorci«.

»JUB-ovi vzorci so mi zelo všeč, morda bi poleg modernih lahko ponudili tudi take motive, ki bi bili primerni za dekoracijo nad vrati. Včasih so nam jih namreč na zidove nanašali mojstri slikopleskarji, ki so bili že takrat pravi umetniki«.

»Doma si bom prav zagotovo omislila naravne vzorce, tudi barve in podlago sem že izbrala. In menim, da bi morali organizirati več takih praktičnih delavnic...Vse pohvale za današnjo!«        

V 1. nadstropju knjigarne Konzorcij si cvetlični motiv iz kolekcije nature lahko tudi ogledate. Na delavnici so ga izdelali mojstri iz JUB-a, motiv pa je v okviru predstavitve priročnikov za oblikovanje izbrala Lidija Goršič, vodja oddelka umetnosti v Mladinski knjigi.