JUB - Družba JUB začela dolgoletno sodelovanje z Ekošolo

23. september 2013

Družba JUB se je z novim šolskim letom 2013/14 s svojimi barvami JUPOL Junior prvič vključila tudi v programe Ekošole. Tako bo z natečajem za najlepše okrašene prostore v vrtcih in osnovnih šolah sodelovala pri projektu 'Prednovoletni čas', s srednjimi šolami pa pri projektu pod tematskim naslovom 'Vse barve naše šole'. Najboljše med sodelujočimi bo JUB nagradil s svojimi visoko pokrivnimi notranjimi zidnimi barvami za otroške učilnice in igralnice JUPOL Junior,  ki nosijo oznako okoljska marjetica. Oba projekta je na konferenci koordinatorjev programa Ekošola, ki je 23. septembra potekala na Brdu pri Kranju, predstavila direktorica trženja, mag. Jelka Slatinšek.

Programi Ekošole sovpadajo tako s filozofijo kot vizijo družbe JUB, ki je s svojimi okolju in uporabniku prijaznimi barvami iz družine JUPOL prepoznana kot zaupanja vreden ponudnik, hkrati pa odgovorno skrbi za lokalno okolje, v katerem sobiva z drugimi že skoraj poldrugo stoletje. JUB bo s svojo notranjo zidno barvo JUPOL Junior, ki se ponaša z nizko ali ničelno vsebnostjo nevarnih organskih in anorganskih snovi in je proizvedena na povsem ekološki način, z Ekošolo partnerstvo nadaljeval tudi v naslednjih letih.

Seveda je prednovoletni čas ravno pravšnji za ustvarjanje risb in likovnih del z zimskimi motivi, s katerimi otroci izražajo svoje prednovoletne vtise, likovni mentorji pa jih pri tem še dodatno spodbujajo k uporabi naravnih in recikliranih materialov. Pri natečaju za najlepše okrašene učilnice in igralnice bodo učitelji prostore v šolah in vrtcih fotografirali,  strokovna komisija Ekošole pa bo fotografije razvrstila v tri kategorije in v finale izbrala 9 učilnic oziroma igralnic. Za barvanje učilnice zmagovalnega šolskega razreda ali enote v vrtcu bo zmagovalcem v vsaki kategoriji JUB podelil barve JUPOL Junior in jih tako nagradil za njihov trud.

V projektu, v katerem bodo sodelovale  srednje šole, JUB z Ekošolo razpisuje video natečaj za najbolj inovativen video posnetek na temo 'Vse barve naše šole'.  Dijaki bodo poiskali in poročali o okoljskih izzivih na njihovi šoli ali v lokalnem okolju ter nanje proaktivno iskali odgovore in rešitve. Na ta način želijo v Ekošoli dijake spodbujati k drugačnemu razmišljanju in jih usmeriti v razumevanje okoljskih problemov, ki so povezani tudi z globalnimi izzivi na področju okolja, v smislu 'razmišljaj globalno, deluj lokalno'. S prikazi primerov dobrih in slabih praks na posamezni šoli želijo s pomočjo mladih poročevalcev druge dijake spodbuditi, da prav tako postanejo aktivni glasniki varovanja okolja. Kratke videoposnetke bodo dijaki objavili na kanalu YouTube, v Ekošoli pa bo komisija v finale izbrala 3 najboljše video izdelke, ki jih bo JUB nagradil s praktičnimi nagradami, zmagovalni šoli pa podaril še barve JUPOL Junior za barvito prenovo njihovega razreda.