JUB - JUPOL barve za najbolj ustvarjalne šole in vrtce v Ekošoli

Dužba JUB se je s šolskim letom 2013/14 s svojimi barvami JUPOL Junior prvič vključila v program Ekošola in že v decembru v okviru projekta Prednovoletni čas razpisala natečaj  za najlepše okrašene prostore. Na sejmu Altermed, ki se je odvijal sredi marca v Celju, je najboljše vrtce in šole nagradila z barvami iz družine JUPOL, med katerimi so tudi visoko pokrivne notranje zidne barve za otroške učilnice in igralnice JUPOL Junior, ki nosijo oznako okoljska marjetica. Nagrade je v Celju predstavnikom sodelujočih šol in vrtcev na priložnostni slovesnosti podelila predstavnica podjetja JUB, Jelka Slatinšek.

Mednarodni program Ekošola sovpada tako s filozofijo kot vizijo podjetja JUB, ki uživa ugled najstarejšega proizvajalca zidnih barv pri nas, hkrati pa je s svojimi okolju in uporabniku prijaznimi barvami najbolj prepoznaven po blagovni znamki JUPOL, ki ji potrošniki tudi najbolj zaupajo. V družino JUPOL sodi tudi notranja zidna barva JUPOL Junior, ki se ponaša z nizko ali ničelno vsebnostjo nevarnih organskih in anorganskih snovi in je proizvedena na povsem ekološki način. Na sejmu Altermed je tako 12 šol in vrtcev prejelo nagrade v štirih kategorijah, skupaj pa jim je JUB zagotovil barv za 1.500 kvadratnih metrov zidnih površin.

Sodelujoče šole in vrtci so prednovoletni čas izkoristile za ustvarjanje risb in likovnih del z zimskimi motivi, s katerimi so otroci izražali svoje prednovoletne vtise, likovni mentorji pa so jih pri tem še dodatno spodbujali k uporabi naravnih in recikliranih materialov. Pri natečaju za najlepše okrašene učilnice in igralnice so učitelji prostore v šolah in vrtcih fotografiralistrokovna komisija programa Ekošola pa je fotografije razvrstila v tri kategorije in v finale izbrala 9 učilnic oziroma igralnic. Za barvanje učilnice zmagovalnega šolskega razreda ali enote v vrtcu je tako JUB zmagovalcem v vsaki kategoriji podelil barve JUPOL Junior in jih tako nagradil za njihov trud.


Seznam nagrajencev:

3 najlepše igralnice v kategoriji OSNOVNE ŠOLE so si priborili CUDV Draga,  OŠ Jela Janežiča in OŠ Sava Kladnika Sevnica - POŠ Loka pri Zidanem Mostu, v kategoriji VRTCI pa  Vrtec Most na Soči, Vrtec Mežica in Vrtec Ormož. Eko nagrade za tri najlepše učilnice in igralnice, okrašene z uporabo recikliranih in naravnih materialov, prejmejo OŠ Stopiče, Vrtec Cepetavček pri OŠ Toneta Pavčka, Vrtec Košana pri OŠ Košana, za najbolje ocenjene med sodelujočimi pa so simbolične nagrade prejeli še : Vrtec Čebelica pri OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert, Vrtec Ivana Glinška, skupina Sovice in OŠ Puconci.


Fotografije: arhiv Ekošola in JUB