JUB - Zaključek akcije JUBINI gredo za med

26. september 2016

Akcija JUBINI gredo za med, ki je potekala na območju celotne Slovenije od februarja do konca avgusta letos, se je 20. septembra slovesno zaključila na letnem posvetu mentorjev čebelarskih krožkov, ki je potekal na sedežu Čebelarske zveze Slovenije v Lukovici pri Domžalah. Družba JUB je za podporo Čebelarski zvezi Slovenije v sedem mesecev trajajoči akciji zbrala kar 660 litrov barv in premazov JUBIN, s katerimi bodo lahko obnovili najmanj 170 šolskih čebelnjakov.

Družba JUB, ki je v akcijo s Čebelarsko zvezo Slovenije pritegnila tudi svoje zveste kupce, je tako od vsakega prodanega izdelka iz družine JUBIN namenila lonček barve JUBIN Decor in JUBIN Lasurčebelarskim krožkom v osnovnih šolah. Med podporniki akcije so bili tako tudi številni slovenski čebelarji, ki jih je JUB zaradi poslanstva, ki ga opravljajo, pri nakupu nagradil z dodatnimi ugodnostmi.

Na zaključni slovesnosti je mentorje čebelarskih krožkov najprej nagovoril predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Boštjan Noč: ''Čebelarstvo pri nas je izjemno dobro in sistemsko organizirano, kar nam priznavajo tudi v tujih čebelarskih zvezah v vzhodni Evropi. S podporo družbe JUB bomo lahko naredili korak naprej pri obnovi in nadaljnjem vzdrževanju šolskih čebelnjakov, za kar se jim ob tej priložnosti toplo zahvaljujemo. Nekateri čebelarski krožki imajo pri nas kar 40-letno tradicijo. Danes imamo v Čebelarski zvezi Slovenije v šolah delujočih kar 170 čebelarskih krožkov, ki vključujejo 2.600 otrok, kar je velik dosežek.''  Povedal je še, da je bilo pred desetletjem v 70 krožkov vključenih le 500 mladih čebelarjev, njihovo število pa zdaj iz leta v leto narašča. Za prihodnje šolsko leto v ČZS načrtujejo izvedbo že 40. državnega tekmovanja, kar bo nadobudne čebelarje zagotovo še dodatno motiviralo k večji angažiranosti pri delu s čebelami.

Več kot sto prisotnih mentorjev je nagovoril tudi Željko Kovačevič, direktor družbe JUB :  ''Akcijo JUBINI gredo za med smo v družbi JUB podprli z velikim veseljem, saj gre za projekt, ki tesno povezuje šolarje z naravo. Naši, na vodni osnovi izdelani JUBINI, pa so primerni prav za zaščito lesa v panjih, saj so čebelam, ljudem ter okolju prijazni. Med pobudniki te naše skupne akcije s Čebelarsko zvezo so bili prav naši zaposleni, ki so tudi sami čebelarji. Zelo smo zadovoljni z rezultati akcije in zbranimi količinami, saj bodo v šolah s 660 litri naših barv in premazov lahko obnovili res precejšnje število šolskih čebelnjakov. Sodelovanja s slovenskimi čebelarji vseh generacij se veselimo tudi v prihodnje.''