Lions klub - dobrodelna prireditev Povezujemo generacije

11. junij 2009

Ljubljanski župan Zoran Janković in minister za okolje Karl Erjavec sta bila častna gosta na dobrodelni prireditvi »Povezujemo generacije«, ki jo je 11. junija na Ljubljanskem gradu organiziral Lions klub Ljubljana Barje. S pomočjo donatorjev je klub uspel zbrati sredstva za nakup računalniške opreme za novi Dnevni center aktivnosti za starejšeki julija odpira svoja vrata na Gosposvetski ulici v Ljubljani, na popoldanski prireditvi pa so simbolično predali čeke tudi predstavnikom enote Kolezija Doma starejših občanov Vič Rudnik ter enotama Poljane in Tabor Doma starejših občanov Center. Podarili so jim še razne izdelke in 4 prilagojene izobraževalne programe »Spoznajmo računalnik«.

Dnevni center aktivnosti za starejše je v glavnem mestu že četrti tovrstni center in prvi v strogem središču Ljubljane, v prostorih nekdanje lekarne Ajdovščina nasproti Figovca. 

Novinar Tone Fornezzi-Tof in minister Karl Erjavec sta se na odru dobro ujela in nasmejala vse prisotne v dvorani Palacij, saj je bila prireditev izjemno dobro obiskana. Udeležence so nagovorili še Marija Triplat, predsednica barjanskega Lions kluba, Boris Žnidarič, guverner Zveze Lions klubov Distrikt 129  in Marjan Sedmak iz Mestne zveze upokojencev. Papirniški pihalni orkester Vevče je goste pozdravil že na grajskem dvorišču, učenci iz osnovnih šol Toneta Čufarja in Ledine so z več pevskimi točkami poželi buren aplavz, prav tako plesalci Akademske folklorne skupine France Marolt ter  pevka Alenka Godec. Lionsi iz Barja so tako dokazali, da sta humanitarnost in dobrodelnost pri nas še vedno vrednoti in da je tako medgeneracijsko sodelovanje lahko zelo uspešno.