OZS - 14. tekmovanje slikopleskarjev

30. november 2012

Konec novembra je 100 humanitarnih slikopleskarjev v enem dnevu prebarvalo celotno drugo nadstropje novomeške porodnišnice. Direktorica bolnišnice Mira Retelj je njihovo dobrodelnost toplo pozdravila in v družbi Branka Goričana, ki to akcijo vodi že 14. let, celo sama prepleskala del hodnika na porodnem oddelku.

Slikopleskarji, ki so v Novo mesto prišli iz vse Slovenije, so v porodnišnici humanitarno opravili kar 1.100 delovnih ur, prepleskali 5.000 m² zidnih površin in pri tem porabili 2.000 kg barv, ki sta jih prispevala zlata sponzorja HELIOS in JUB. Potrebna delovna orodja in materiale so darovala še podjetja Žima, Tesa tape in Rigips, Mercator pa je poskrbel za prehrano udeležencev. Po oceni Obrtno-podjetniške zbornice, ki je tekmovanje vodila in organizirala, znaša vrednost tega humanitarnega projekta 62.000 evrov. Akcije so se udeležili tudi mladi dijaki iz kranjske in mariborske srednje šole, ki so upoštevali prav vse nasvete izkušenih mojstrov slikopleskarjev in skupaj z njimi svoje delo opravili več kot profesionalno.

V družbi novomeškega župana Alojza Muhiča in predstavnikov OZS si je prenovljene prostore porodnišnice ogledal tudi dr. Žiga Turk, minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Kot častni pokrovitelj akcije je na sklepni slovesnosti nagovoril vse udeležence in jim čestital za njihov dosežek, slikopleskarjem pa je zapel tudi pevec Marko Vozelj.

Fotografije: Peter Jenko