POCLAIN HYDRAULICS - Žirovsko podjetje obeležuje 10-letnico poslovanja

7. september 2017

Žirovsko podjetje Poclain Hydraulics letos praznuje že desetletnico svojega poslovanja v okviru mednarodne skupine Poclain in v tem času s svojimi francoskimi lastniki ob  nenehni rasti beleži vidne uspehe na globalnih tržiščih. S svojimi znanjem, razvojem in širitvijo proizvodnega programa so v zadnjem desetletju v svetu postali eni najprepoznavnejših na področju ventilov za hidravlične transmisije in med štirimi vodilnimi pri proizvodnji ventilov za zavore. Slovesnosti, ki je potekala v Žireh, so se poleg najvišjih predstavnikov skupine Poclain iz Francije udeležili tudi dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije, najvišji predstavniki lokalne skupnosti in Gospodarske zbornice Slovenije, predstavniki francoskega veleposlaništva in Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Žirovski Poclain Hydraulics, kjer danes razvijajo, proizvajajo in tržijo izdelke za ves svet, je po številu  zaposlenih med tremi največjimi tovarnami v skupini Poclain. ''S ponosom lahko rečem, da smo v podjetju v zadnjem desetletju napredovali na vseh področjih, kar izkazujejo tudi naši poslovni rezultati, ki nas po dodani vrednosti hkrati uvrščajo tudi v sam vrh najuspešnejših žirovskih podjetij,'' poudarja direktor Aleš Bizjak. ''Kot rastoče podjetje s 306 zaposlenimi letos načrtujemo za 31 milijonov evrov prihodkov, od tega jih 90 odstotkov ustvarimo z izvozno dejavnostjo. S svojimi inovativnimi izdelki, ki jih razvijamo tu v Žireh, se uvrščamo med vodilne v svoji dejavnosti. Svojo ponudbo širimo med največje in najzahtevnejše kupce, svoje izdelke aktivno promoviramo skupaj z globalno prodajno mrežo korporacije, krepimo prisotnost na ameriških in azijskih tržiščih ter v podjetje uvajamo nove proizvodne programe.''

Skupina Poclain, ki ima sedež v Verberierju v Franciji, za trg razvija in proizvaja visokozmogljive hidravlične sestavine in sisteme, večinoma za hidravlične hidrostatične pogone. Sem sodijo hidravlični motorji in črpalke, hidravlični ventili, naprave, celotni sistemi ter z njimi povezana elektronika. Skupina posluje na treh kontinentih v 20 državah in z 2.000 zaposlenimi letno ustvari za 340 milijonov evrov prihodkov.

FOTO: Miran Juršič