Unicommerce - Evropa v Postojni: nastopi skupine Stihl Timbersports

23. - 26. maj 2012

V Postojni je bilo izjemno živahno, saj je 64 najboljših mladih gozdarjev iz Evrope v središču mesta pred PTC Primorko nastopilo v tehničnih disciplinah, medtem ko so dan prej opravili strokovni del tekmovanj. Dogajanje so s premiernim nastopom popestrili tudi športniki Stihl Timbersports, ki so s svojimi posebnimi »štilaricami« še dodatno ogreli ozračje na samem prizorišču.  

K spremljanju tekmovanj je Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna kot organizator povabila tudi medije. Sprejem novinarjev v središču dogajanja je potekal v družbi ravnateljice Cvetke Kernel,  vodje tekmovanja Tomaža Ščuke in organizatorke Petre Prelc, ki je devet mesecev skrbno bedela nad pripravami tega zahtevnega projekta. 

Podjetje Unicommerce, ki je pri nas zastopnik blagovne znamke Stihl, je ob svoji 20. obletnici s pomočjo matičnega podjetja Andreas Stihl AG&Co. KG iz Nemčije k nam prvič pripeljalo tudi ekipo legendarnih atletov Stihl Timbersports. Angleški prvak Spike Milton in nemški vice-prvak Robert Ebner sta nastopila v 6-ih dsiciplinah, njune nastope pa je odlično povezoval športnik Filip Flisar, svetovni prvak v Ski Crossu in varovanec podjetja Unicommerce. Marijana Dajčman, izvršna direktorica podjetja, je prisotnim pojasnila, da je motorna žaga Stihl, s katero sta atleta nastopila v disciplini Hot-Saw, formuli 1 med motornimi žagami, posebej izdelana za nastope profesionalcev: »Ta »štilarca« je težka, ima 62 konjskih moči in je po kapaciteti zvoka enakovredna zvoku letala ob njegovemu zagonu.«  Poudarila je, da bo njihovo podjetje tudi v bodoče namenilo veliko pozornosti in podpore mladim gozdarjem, pa tudi vsem tistim, ki so z naravo povezani tako ljubiteljsko, športno kot profesionalno.