Unicommerce - V Ekošoli razglasili nagrajence projekta Zeliščarski vrtnarski dnevnik 2013

14. februar 2014

Na sedežu Ekošole v Mengšu je v prvi polovici februarja potekalo ocenjevanje Zeliščarskih vrtnarskih dnevnikov, ki jih je 132 sodelujočih šol in vrtcev pridno izpolnjevalo v letu 2013. Družba Unicommerce bo nagrajencem 14. marca 2014 na sejmu Altermed v  Celju podelila lepe nagrade. Lopatice, grabljice, motike, škarje, kosilnice ter drugo koristno vrtno orodje Fiskars bodo na razstavnem prostoruEkošole prejele najbolj prizadevne šole in vrtci, posebno nagrado pa bodo letos podeliliCentru za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič iz Drage, kjer so otroci s posebnimi potrebami v urejanje vrta pod vodstvom mentoric vložili še posebej veliko truda.

Biolog Dane Katalinič jekotpredsednik ocenjevalne komisije iz programa Ekošole 10. februarja naznanilzmagovalce vkategoriji vrtcev ter v kategoriji osnovnih šol. Prvi mesti sta zasedla Vrtec Murska  Sobota in  OŠ Janka  Podežnika  iz Maribora, druga  mesta  so  pripadla Kranjskim vrtcem, vrtcu VIZ OŠ Rogatec in OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu, tretje pa Vrtcu Velenje in OŠ Bršljin.

Nagrajenci v kategoriji VRTCI:

1.   Mesto:  Vrtec MurskaSobota, enota Miške

2.   Mesto: Kranjski vrtci, enota Čirče (mlajša skupina)

2.    Mesto: VIZ OŠ Rogatec, enota 3. oddelek

3.   Mesto: Vrtec Velenje, enota Lučka

Nagrajenci v kategoriji OSNOVNE ŠOLE:

1.  Mesto:  OŠ Janka Podežnika, Maribor

2.   Mesto:  OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu

3.   Mesto:  OŠ Bršljin

   Posebna nagrada:  Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga

Zeliščarski vrtnarski dnevnik kot didaktični priročnik tako po prvem letu že pripoveduje zanimive zgodbe o rasti, negi, obrezovanju ter shranjevanju zelišč v različnih slovenskih regijah. Učitelji, mentorji in vzgojitelji so skupaj z otroki v dnevnik zabeležili dragocena   spoznanja in dosežke nazorno prikazali tudi s fotografijami.

Projekt Zeliščarski vrtnarskidnevnik se vprogramu Ekošole nadaljuje tudi v letu 2014. Letos so mu skupaj z družbo Unicommerce dodali še novo projektno aktivnost, katere vsebina soprvine in načini, kako se herbarizirajo zdravilna zelišča. Kdo bo izdelal najboljši herbarij, bomo izvedeli prihodnje leto, ko jih bodo razstavili in nagradili na sejmu Altermed v Celju.Več informacij je na voljo na spletni strani www.ekosola.si.