Unicommerce - Fiskars Camp na sejmu Agra

25. avgust 2015 


FISKARS CAMP Reportaža s sejma - predstavitev in kratek opis nove X-serije sekir Fiskars 

 Prednosti novih sekir sta udeležencem na FISKARS CAMP-u predstavila Matvei Porval iz finskega podjetja Fiskars in demonstrator družbe Unicommerce Ervin Lotrič.

Matvei Porval je izpostavil občutno večjo varnost in natančnost, ki sta pri novi X-seriji sekir Fiskars na prvem mestu, še posebej, če jih primerjamo s tradicionalnimi sekirami z lesenim ročajem. Pri sekirah Fiskars bo sekalna glava vedno ostala na svojem mestu, iz hloda ali tnala pa bo kljub globoki zagozdi zlahka zdrsnila iz lesa. 

X-serija sekir Fiskars

Serijo 4. generacije sekir Fiskars sestavlja 8 sekir, 5 cepilnih in 3 univerzalne.

  •  Univerzalne sekire (črna glava): X5, X7, X10
  • Cepilne sekire (srebrna glava): X11, X17, X21, X25 in X27
  •  Sekalna glava ima optimalno težo, rezila odlikuje prevleka PT

 Vsaka sekalna glava se ponaša z optimalno težo- skladno z dolžino ročaja, rezila pa so izjemno ostra in natančna. Univerzalne male sekire Fiskars (X5, X7 in X10) imajo črno, večje cepilne  (X11, X17, X21, X25 in X27) pa srebrno glavo.

Glava sekire je vpeta v enovito ogrodje ročaja, da pri delu iz njega ne more izpasti in povzročiti kako neljubo nesrečo.

Ojačana sekalna glava je izjemno trpežna, saj je kar dvakrat prevlečena s posebnim PT premazom (precej podobnemu teflonu), ki preprečuje korozijo in omogoča lažji zdrs sekire skozi les, obenem pa je rezilo mogoče tudi lažje nabrusiti.

Seveda boste zato s Fiskars sekirami v les zarezali 3-krat globlje, zaradi optimalne teže pa bo hitrost zamaha neprimerno večja. Za cepljenje lesa boste zato porabili precej manj časa, moči in truda, rez pa bo čistejši, globlji in natančnejši. 

Odslej se boste lahko namesto na držanje sekire osredotočili na hitrejši zamah in tako izboljšali svojo tehniko cepljenja in sečnje, s tem pa povečali varnost pri delu in nadzor pri upravljanju sekire. 

Novi 3D-ročaji sekir Fiskars

Sekire Fiskars so prijetnejše za uporabo, saj so ročaji izdelani iz posebnega, ultra lahkega in trpežnega FiberComp™ materiala, ki minimizira njihovo obrabo in zagotavlja, da so sekire praktično nezlomljive.

X-serijo Fiskars sekir prvenstveno odlikuje nov, patentirani 3D-strukturiran ročaj, ki z narezano strukturo na spodnjem notranjem delu ročaja zagotavlja uporabniku boljši oprijem in preprečuje morebitno znojenje rok. Vibracije in trenje preprečuje trpežen, lahek in votel ročaj, zavita konica ročaja pa hkrati preprečuje tudi zdrs rok pri cepljenju ali sekanju lesa.   

Uravnoteženost sekir Fiskars

Vse Fiskars sekire so odlično uravnotežene, kar je njihova pomembna prednost pred konkurenčnimi izdelki.

Težišče, ki je bliže sekalni glavi, daje prednost Fiskarsovim sekiram v svetovnem merilu.

Praktična embalaža za shranjevanje sekir

Za lažje prenašanje in bolj praktično shranjevanje so sekire X-serije vpete v novo oblikovane plastične ročaje.     

 25-letna garancija

Sekire Fiskars boste lahko uporabljali desetletja, saj vam Fiskars zanje ponuja podaljšano, zdaj kar 25-letno garancijo.

Kako povsem enostavno v dveh korakih izberete pravo sekiro?

Fiskars z novo generacijo sekir prinaša tudi navodila uporabnikom, da bodo  skladno s svojo velikostjo in telesno konstrukcijo zase lažje izbrali pravo sekiro. Pomembno je vedeti, da je treba pri izbiri najprej upoštevati dolžino samega ročaja. Ta namreč ne sme biti daljša od dolžine iztegnjene roke uporabnika.

Drugi preizkus, ki ga morate pri izbiri opraviti, je teža sekire. Če jo s horizontalnim zamahom dvignete s tal do višine svojih ramen, vas roka pri tem ne sme zaboleti, saj s sekiro z večjo in težjo sekalno glavo ne boste mogli dobro rokovati. Z izbiro prave sekire (vse imajo enako ostra rezila), boste les obdelovali občutno lažje in bolj učinkovito. 

 Nove sekire Fiskars X-serije, ki nosijo nemški certifikat kakovosti GS, bodo od 1. 9. 2015 dalje na voljo v vseh večjih vrtnih centrih, bolje založenih tehničnih trgovinah in pri pooblaščenih trgovcih Stihl po vsej Sloveniji.