Marche - Prva restavracija Marché Mövenpick v Sloveniji

5. februar 2016

Marché International odpira novo vrsto restavracije ob avtocesti A1 v bližini Maribora 

Švicarska veriga restavracij Marché International je v letošnjem  februarju razširila svojo gastronomsko ponudbo in na novem počivališču Maribor ob avtocesti A1 odprla trendovsko restavracijo Marché Mövenpick, prvo tovrstno pri nas. Potniki, ki potujejo na relaciji Ljubljana – Gradec, bodo lahko odslej uživali v izvirnih solatnih kombinacijah, gurmanskih picah in mesnih specialitetah z žara.

 Vse jedi so sveže in pripravljene sproti pred očmi gostov. Samopostrežna restavracija omogoča, da gosti jedi zaužijejo v restavraciji ali jih vzamejo s seboj na pot. Posebnost v ponudbi so  gurmanske pice, ki niso okrogle, temveč pravokotne oblike, izredno tanke in obložene z najboljšimi dodatki. Postrežene so na leseni deski, skupaj s škarjami za rezanje. Poleg italijanskih klasik, kot je »Margerita«, so tu še nove interpretacije, recimo »Italijanska«, »Nebeški piščanec« ali »Škampi & tuna« z rožnato tunino, svežimi škampi, sočno limono, rdečo čebulo in peteršiljem. Poleg tega so v središču še sveže pripravljene inovativne solatne kreacije in mesne specialitete z žara.

 Vrhunska je tudi izbira napitkov: sveže stisnjeni sokovi, doma pripravljene limonade in najodličnejše kavne specialitete. Prijetno urejena restavracija, ki se razprostira na 380 m2površine, je odprta vsak dan med 6. in 22. uro, gostom pa v notranjosti ponuja sproščeni počitek z več kot 120, na terasi pa s 30 mesti.

 Fotografije: Anže Petkovšek