JUB - NOVO HIŠO ROBERTA KRANJCA BO KRASILA FASADA JUBIZOL

Robert Kranjec se bo z družino preselil v novo hišo, za katero je izbral JUBIZOL fasadni sistem z zaključnim ometom Nano finish   

V Ljubljani, 16. avgusta 2019: Robert Kranjec, ki ga vsi poznamo kot smučarskega skakalca z izjemno bogato športno kariero, se bo z družino kmalu vselil v novo hišo, ki jo je zgradil v Naklem. Preden se je lotil same gradnje, se je na priporočilo poznavalcev povezal s profesionalnim izvajalcem fasadnih sistemov, družbo Blišč, ki se ponaša s certifikatom JUB Akademije in že 14 let strankam vgrajuje kakovostne JUBIZOL fasadne sisteme. JUB je namreč doma in v tujini poznan kot ugleden proizvajalec toplotnoizolacijskih sistemov JUBIZOL, še posebej pa ga stranke – investitorji in tudi certificirani izvajalci prepoznavajo po odlični in močni tehnični podpori pri izvedbi zunanjega ovoja objekta. Vgradnja sistema JUBIZOL z zaključnim sistemom Nano finish, ki je bila za Robijevo hišo vrhunska izbira, je z nekaj prekinitvami zaradi visokih temperatur ali občasnega obilnega deževja potekala v poletnih mesecih, dela pa bodo predvidoma zaključena v zadnjih dneh avgusta. 


Po dveh desetletjih, ko je Robert letos zaključil svojo plodno skakalno kariero, se je naš rekorder po številu poletov čez 200 metrov lotil izjemno zahtevnega projekta- gradnjo nove družinske hiše. Dela so na hiši potekala v poletnih mesecih, in sicer od konca meseca junija, ki je za tovrstna zunanja dela najbolj primeren, saj je pogosto sončen, a ne prevroč, z manj deževnimi dnevi pa je v zraku tudi manj vlage. Pred tem si je lokacijo v Naklem dobro ogledal JUB-ov strokovnjak, ki je na osnovi lege in višine objekta pripravil tehnično analizo objekta, da bi ugotovil, kateri fasadni sistem bi bil najbolj primeren za vgradnjo in katere materiale bi bilo potrebno uporabiti. V JUB-u tako za investitorja in izvajalca vedno pripravijo izračune gradbene fizike ter vetrne izračune, ki nakazujejo izbiro pritrdil za sidranje oziroma pritrjevanje fasade  glede na višino objekta. Objekt tako glede na svojo lego in sestavo dobi ustrezno debelino izolacije in primeren zaključni sloj, ki bo izpolnil pričakovanja po ustrezni toplotni zaščiti in energijski ustreznosti objekta. Zatem v JUB Design Studiu pripravijo še barvno študijo s predlogi primernih odtenkov na fasadi, saj je estetski videz hiše, vpete v določeno lokalno okolje, pomemben za celotno sosesko.

 

Čeprav je videti enostavno, je izvedba vgradnje fasade izjemno kompleksna in zahteva veliko znanja vseh, ki sodelujejo pri njej. Poleg zaščite objekta pred vremenskimi vplivi, čemur seveda pri vgradnji fasade sledi tudi Robert, je pri izbiri fasade dobro upoštevati izjemno pomembne energijske izračune. Prihranki pri pravilni vgradnji kakovostne toplotne izolacije so lahko izjemno visoki, saj dosežejo tudi do 40 odstotkov prihranka pri energiji. Pozimi tako v dobro izolirani hiši ne bo nikakršnih toplotnih izgub, poleti pa objekta ne bo potrebno dodano hladiti.