Bayer - WCD - Svetovni dan kontracepcije 2008

26. september 2008

Slovenija se letos že drugič zapored aktivno pridružuje projektu, tokrat s sloganom „Tvoje življenje. Tvoje telo. Tvoja izbira.”, kjer je glavni cilj osveščanje in izobraževanje mladine na področju reproduktivnega in spolnega zdravja.

Tako kot leto nazaj, so v petek, 26. septembra, v centrih številnih slovenskih mestih postavljene stojnice, kjer so strokovnjaki iz skupine za ginekologijo iz družbe Bayer Schering Pharma med 7. in 19. uro mladim na voljo za odgovore na številna vprašanja, povezana z varno spolnostjo. Lokacije stojnic so bile v Ljubljani na izteku Čopove pred Prešernovim spomenikom, v Kranju , Mariboru, Celju, Slovenj Gradcu, Novem mestu, Kopru  in v Novi Gorici. Študenti so na kolesih, označenih z logotipom Your Life in sloganom akcije, krožili po omenjenih mestih, zlasti mimo šol, in mladim delili brošurice, ki vsebujejo predstavitev vseh metod kontracepcije, dosegljivih na slovenskem trgu.

Letos so v družbi Bayer Schering Pharma k sodelovanju povabili tudi mladega, priljubljenega glasbenika Trkaja, ki je najprej na tiskovni konferenci, ki je potekala na ladjici na Ljubljanici, kasneje pa tudi na svojem blogu, nagovarjal mlade in jim dodatno poskušal pojasniti pomen akcije.