Bayer - WCD - Svetovni dan kontracepcije 2010

26. september 2010

Vsako leto svetovni dan kontracepcije poteka pod drugim sloganom. S sloganom: Tvoje življenje. Tvoja odgovornost. Poskrbi za kontracepcijo! bi želeli spodbuditi mlade, da prevzamejo odgovornost za svoje življenje in prihodnost z uporabo kontracepcije in preprečijo neželeno nosečnost ali spolno prenosljive okužbe.

Vodnik po kontracepciji s podporo ministrstva za šolstvo in šport

Ob svetovnem dnevu kontracepcije, ki smo ga v Sloveniji prirejali že četrtič, so vsi dijaki prvih letnikov srednjih šol prejeli brošuro »Kako naj izberem najboljšo kontracepcijo zase in za partnerja?«. V brošuri so našli informacije o vseh razpoložljivih kontracepcijskih metodah, njihovi zanesljivosti, prednostih in slabostih. Vsi ravnatelji oz. odgovorne osebe na srednjih šolah so bili pozvani, da knjižice dijakom razdelijo na izobraževalni učni uri o varni spolnosti v sklopu učnega programa.

Pri projektu je sodelovalo tudi Ministrstvo za šolstvo in šport, ki s svojo podporo za odgovorno spolnost med mladimi zagotavlja temelje za izobraževanje dijakov o spolnosti. Dijaki prvih letnikov naj bi svojo zavezanost odgovornosti v spolnosti potrdili maja leta 2011 s podpisom certifikata Ponosen sem na (s)pol, ki ga je ministrstvo uvedlo že v minulem šolskem letu.

V okviru te akcije smo v sodelovanju z AV-studiem in Kitio mobile pripravili tudi nagardno igro ''pošlji poljub'', v kateri so sodelovali vsi, ki so na spodnjo spletno stran poslali sliko poljuba. Zmagovalec je prejel Applov iPad.