JWC- Svetovno prvenstvo novinarjev v tenisu in golfu

5.-12. julij 2008

Organizator: SCIJ Slovenija, Društvo novinarjev športnikov Slovenije, teniška sekcija

 V Portorožu smo od 5. do 12. julija 2008 organizirali svetovno prvenstvo novinarjev v tenisu in golfu, ki se ga je udeležilo 250 udeležencev iz dvajsetih držav. Za dogodek smo pripravili celovito grafično podobo, spremljajočo publikacijo in poskrbeli za informiranje novinarjev preko spletne strani www.jwc.si. Gostom smo zagotovili ustrezno namestitev v hotelih Metropol ter poskrbeli za slavnostni sprejem udeležencev, na katerem je bil častni  govornik Dimitrij Piciga, direktor STO.

Vsak dan so do popoldneva potekala tekmovanja na teniških igriščih v Luciji in v Strunjanu, za katere je skrbel Fredi Reicher, igralci golfa pa so se pomerili v Lipici na VIP GOLF turnirju. V imenu organizatorja, SCIJ, Društva novinarjev športnikov Slovenije- teniška sekcija, smo poskrbeli še za druženje novinarjev in jim predstavili najbolj atraktivne točke na slovenski Obali in na Krasu. Obiskali smo igralnico Perla v Novi Gorici, v Kopru pokušali slovenska vina v kleti Vina Koper, si ogledali znamenito Postojnsko jamo in Lipicance v Kobilarni Lipica, se sprehajali po Piranu in se iz Portoroža z barkami odpeljali na fešto v Izolo.

Pri izvedbi dogodka smo sodelovali tudi z uglednimi slovenskimi podjetji in lokalnimi skupnostmi, ki so podprli izvedbo prvenstva. Po finalnih tekmovanjih smo poskrbeli za zaključno slovesnost s podelitvijo nagrad v GH Metropol, ki se je poleg uglednih gospodarstvenikov udeležil tudi takratni predsednik Vlade RS Janez Janša, direktor Direktorata za turizem pri Ministrstvu za gospodarstvo, Marjan Hribar(tudi predsednik OO prvenstva), ter Bojan Budja, predsednik AITJ.