SEB - Promocija novitet Rowenta in Tefal

11. junij 1998

Nastopajoči: Zvezdana Mlakar, Ljerka Belak, pantomimik Andres Valdes, skupina malih plesalk Mojce Horvat in pianist Matic Cerar.

SEB je kot vodilni svetovni proizvajalec malih gospodinjskih aparatov leta 1998 združeval 10 blagovnih znamk, v Evropi pa se je pojavljal z vodilnima Rowento in Tefalom. Preskrba majhnega, a zahtevnega slovenskega tržišča, poteka preko Dunaja.  Predstavništvo SEB v Sloveniji od leta 1997 vodi Romana Kancler. Generalno zastopstvo za program Rowenta izvaja podjetje MIAN, uvoznika za program Tefal pa sta Gorenje trgovina iz Velenja in Segra iz Slovenske Bistrice.

 Slogan ZA VSAKO MINUTO DNEVA je bilo ključno sporočilo slovenskim trgovcem, ki so se na dvorcu Zemono udeležili prve tovrstne predstavitve novitet, ki naj bi jih kupci že kmalu našli na trgovskih policah. V Križni dvorani je program vodila in povezovala dramska igralka Zvezdana Mlakar, ki je predstavila vrsto novih izdelkov, od posode, likalnikov in sesalnikov za prah do cvrtnikov, mikserjev, kavnih aparatov ter žarov, s starimi proizvodi pa jih je v vlogi grajske gospodinje primerjala in ocenjevala izjemna Ljerka Belak. Kako lahka je v Tefalovi ponvi peka palačink in kako lahko likalnik enostavno lika sam, je nazorno občinstvu prikazal Andres Valdes, mlade plesalke pa so nazorno pokazale, kako težko je delo gospodinje, če nima pravih gospodinjskih pripomočkov. Za odlično pogostitev gostov je poskrbela gospa Katja iz zemonske restavracije Pri Lojzetu, skupina SEB pa je enega od trgovcev nagradila z lepim potovanjem na Kanarske otoke.