Unicommerce - Ledena dežela, ustvarjena s STIHL-om

20. november 2014

V ljubljanskem BTC-ju so konec novembra slavnostno odprli težko pričakovano Ledeno deželo, ki bo navduševala predvsem male ljubitelje zime in pravljic. Ustvarjanje ledenih umetnin iz 50 ton kristalno čistega ledu, ki so jih slovenski in tuji umetniki izklesali v izjemne skulpture slovenskih pravljičnih junakov in legend, je s svojimi vrhunskimi motornimi žagami STIHL omogočila družba Unicommerce iz Logatca.

Umetnik Miro Rismondo je svojo idejo o Ledeni deželi uresničil že lansko leto v Kranjski Gori, tokrat pa je svoje umetnine postavil na ogled otrokom in odraslim v ljubljanskem BTC-ju. Pot po Ledeni deželi, ki je postavljena v 200 m² velik pokrit prostor ob Vodnem mestu Atlantis, vodi mimo neandertalca, rimskih vojakov in Argonavtov, pa vse do Perkmandeljca,  Zvezdice Zaspanke, Martina Krpana in Urške s Povodnim možem. V Ledeni deželi, kjer je stalna temperatura minus 7 ºC, bodo največje veselje na ledenem toboganu izkusili zlasti malčki, s poigravanjem z LED svetili pa bodo ledene umetnine zagotovo navdušile tudi njihove starše in druge  obiskovalce.

Ledeni umetnik carvinga Miro Rismondo kristalno čist led izdeluje sam v posebnem stroju za izdelovanje ledenih blokov, ki jih nato s pomočjo žage in drugih orodij oblikuje povsem po lastnih zamislih. Ob otvoritvi je v živo prikazal, kako poteka ustvarjanje z motorno žago STIHL, in pred očmi gledalcev iz kosa ledu ustvaril izjemno skulpturo slovenskega gamsa. 

Vsem dobro poznane lastnosti vrhunskih motornih žag STIHL so tiste, ki prepričajo ne samo največje strokovnjake za sečnjo dreves, ampak tudi druge umetnike, ki pri svojem delu potrebujejo zanesljivo, natančno in učinkovito orodje. Priznane motorne žage STIHL odlikujejo enostavno in uporabniku prijazno rokovanje, trpežnost, idealno razmerje med močjo in težo, zavora verige, sistem proti vibracijam, in še bi lahko naštevali.

 

Ledena dežela bo na ogled vse do konca februarja 2015. Vljudno vabljeni!