Unicommerce - Otroško vrtno orodje Fiskars za male vrtnarje

29. september 2014

Družba Unicommerce je kot zastopnik priznane finske blagovne znamke ročnega vrtnega orodja Fiskars skupaj s programom Ekošola izdala dva odlična didaktična priročnika, ki spodbujata otroke k trajnejšemu sožitju z naravo. Pri tem je sodelovala s priznanim biologom Danetom Katalinićem, ki je s svojimi bogatimi izkušnjami pripravil odlične vsebine za Zeliščarski vrtnarski dnevnik ter priročnik Ščepec travniških zdravilnih rastlin bližnjega okolja Eko Fiskars, ki so ga učiteljicam in mentoricam v ekovrtcih v letošnjem maju prvič predstavili na srečanju v Rogaški Slatini.

Otroci, ki so v programu Ekošola vključeni v projekt šolska vrtilnica, lahko tako rastline natančno opazujejo skozi vse leto in svoja opažanja v dnevnika tudi zapisujejo, zato priročnika ponujata odlične metodološke podlage za njihovo opazovalno-raziskovalno dejavnost. Pedagogom v vrtcih in osnovnih šolah sta zato pri tem v izdatno pomoč, saj prijazno spodbujata in motivirata otroke k spoznavanju narave in jim privzgajata ljubezen do travniških rastlin ter domačega ali šolskega vrta.

Na letni konferenci koordinatorjev programa Ekošola, ki je potekala konec septembra na Brdu pri Kranju,  je družba Unicommerce udeležencem predstavila tudi otroško ročno vrtno orodje Moj Prvi Fiskars®, ki so ga na Finskem strokovnjaki razvili posebej za otroke. Priročna orodja zanimivih oblik, velikosti in barv so primerna za uporabo v vseh letnih časih, mladi vrtnarji pa z njimi lahko zlahka oblikujejo gredice na domačem in šolskem vrtu ali z njimi raziskujejo bližnji gozd, zelenice, travnike in  površine v mestnem parku. Lopatke, grabljice in metlice so izdelane iz lahke, kakovostne in trpežne umetne mase, ojačane s steklenimi vlakni. Ergonomski okrogli oranžni ročaji nudijo dober oprijem, tako da otrokom orodje med igro zagotovo ne bo drselo iz rok.